Το μάθημα της Γλώσσας Α΄ τάξης του Γυμνασίου συντελεί στο να έρθεις σε επαφή με τους κανόνες της νεοελληνικής γλώσσας. Μέσα από τη μελέτη διαφορετικών ειδών κειμένων θα μάθεις να χειρίζεσαι σωστά τη γλώσσα και να παράγεις κείμενα γραπτού λόγου. Αυτός είναι και ο στόχος της ανάλυσης κάθε ενότητας που περιέχεται στη ψηφιακή μας τάξη. Δίνοντας βαρύτητα στα κείμενα του βιβλίου και τη νοηματική προσέγγισή τους, σου παρουσιάζουμε τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα, το λεξιλόγιο και τις μεθόδους παραγωγής γραπτού λόγου. 
Παράλληλα παρέχουμε τις απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών για να είσαι προετοιμασμένος/η στο μάθημα και σου δείχνουμε με ποιο τρόπο πρέπει να εργαστείς για να τις απαντήσεις. Επιπλέον, δίνονται επιπλέον ασκήσεις εκτός βιβλίου για περαιτέρω εξάσκηση και τεστ εφ’  όλης της ύλης της Ενότητας.
Παρέχοντάς σου όλα αυτά, μπορείς να κατανοήσεις τη γλώσσα  σου και να τη χειρίζεσαι σωστά. Ταυτόχρονα μελετώντας με τη ψηφιακή μας τάξη θα αφομοιώσεις όλα τα γλωσσικά φαινόμενα, που διδάσκονται στην τάξη.

 Η ανάλυση και επεξήγηση του μαθήματος περιλαμβάνει:

Συζήτηση γύρω από τα κείμενα που περιέχονται σε κάθε ενότητα
Παράθεση επιπλέον πληροφοριών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο
Ερμηνεία άγνωστων λέξεων
Σχολιασμός και επεξήγηση των γραμματικών – συντακτικών φαινομένων αλλά και των φαινομένων παραγωγής λόγου
Ερμηνεία λεξιλογίου
Απαντήσεις στις ασκήσεις του βιβλίου
Προτεινόμενες ιδέες για τις διαθεματικές εργασίες
Χρήσιμες συμβουλές για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας